Wednesday, September 21, 2011

Oppdage Deception

Oppdage bedrag er vanskeligere enn folk flest skjønner.

I motsetning til populære tro, folk avgir få, om noen, ikke-verbale signaler når man ligger. For eksempel, de fleste mennesker tror at å bryte øyekontakt er en indikator for bedrag. Forskning imidlertid ikke støtter denne påstanden. Det er ingen forskjeller i øyekontakt når enkeltpersoner lyver eller når de forteller sannheten.

Faktisk tiår med forskning viser at det er få pålitelige, verbale signaler av bedrag. Og når du tenker på, gjør denne forstand. De fleste liggende skjer med liten innsats, tanke eller planlegging. Løgn kommer veldig naturlig, og for det meste, folk er flinke til det. Faktisk, folk forteller det samme løgner så ofte at de selv begynner å tro sine egne løgner. Så, mens vi tror at løgn er vanskelig og stressende, er dette vanligvis ikke tilfelle. Det er veldig vanlig for folk å ligge med litt angst eller nervøsitet.

Og ironisk nok noen ganger fortelle sannheten kan være svært stressende. Med andre ord, ikke bare er det mulig for folk å se "rolig" når du lyver, men folk ofte ser "villedende" når de forteller sannheten.

Tar dette i betraktning, burde det ikke komme som noen overraskelse at hver undersøkelse viser at folk er veldig dårlig løgndetektorer. Selv trente fagfolk har en vanskelig tid å oppdage bedrag. Bare noen få mennesker kan oppdage bedrag bedre enn oddsen for å bla en mynt.

Men, mens noen få mennesker kan nøyaktig oppdage bedrag, liker alle å tro at de kan. Nesten alle har en oppblåst følelse av trygghet når det gjelder å oppdage bedrag.

Hvorfor overvurdere folk gjør deres evne til å fange andre folk lyver?

Når det gjelder å oppdage bedrag, vi bare merke vår sporadiske suksesser, men vi unnlater å legge merke til våre feil. Med andre ord, vi betaler oppmerksomhet til de få gangene vi fanger noen lyver, men vi gjør ikke merke til alle tider at folk slippe unna med det. Dette er en forferdelig måte å evaluere noen ferdigheter. Det er som eneste vier oppmerksomhet til rødt lys når du har det travelt med å få et sted. Hvis du bare ta hensyn til et begrenset sett av hendelser, er det svært vanskelig å lage en objektiv følelse av virkelighet.

Dessverre, når det kommer til å oppdage bedraget vi bare får å "se" våre suksesser, ikke vår feil. Så det er veldig lett å utvikle en falsk følelse av trygghet når det gjelder å oppdage bedrag. I realiteten, kan bare en håndfull mennesker oppdage bedrag, men alle tror de kan.

No comments:

Post a Comment