Saturday, August 25, 2012

Ekteskapet og moral - hvorfor gift folk jukse

Har en affære virkelig det verste som en person kan gjøre? Og hvis så hvordan kan så mange mennesker gjør det? I en fersk meningsmåling i Gallup sitert amerikanerne ekteskapet som minst moralsk akseptabelt virkemåte, verre enn selv kloning mennesker. Men det er en ofte sitert statistikken at opptil 50% av gifte par har hatt eller har en affære. Hvor er enda høyere for ikke-gifte cohabiting par. Hvis dens virkelig det verste som en person kan gjøre, hvorfor så mange av oss gjør det?


Selvfølgelig våre offentlig uttalt følelser om vår ekteskapet ikke samsvarer med virkeligheten. Vi synes å være klar over konsekvensene som ekteskapet kan ha på våre relasjoner, men mange av oss er fortsatt maktesløs å motstå fristelsen. De fleste tror at vi bør være trofast og sann, men av en betydelig prosentandel av oss kan ikke leve opp til forventning.


Så hva gir? Hva fører så mange gift folk så spredt? Det er trolig så mange forskjellige grunner til å jukse som det er saker, men det er noen vanlige temaer til hvorfor ektefeller ser utenfor forholdet.


For de blant oss som ønsker spenning og romantikk inne deres forbindelser, kan ekteskap være sorely skuffende. Dele alle aspekter av livet ditt med en annen person drenerer nyheten svært raskt. Det er vanskelig å ha romantisk følelser om noen du deler et boliglån med. Ansvarsområdene introdusert av barn kan ytterligere rob ekteskap av noen spontanitet det en gang hadde. Ekteskap er ikke den lykkelig slutt at vi ble gjetet til å tro. Dette etterlater noen ektefeller følelsen at noe mangler fra relasjonene. Mange se andre steder å fylle tomrommet.


Noen ganger er årsaken til en affære rent sex. Stresset av daglige kan demper på et par sexliv. Noen partnere finner at deres seksuelle begjær endres over tid, og er ikke lenger synkronisert. En gift person presenteres noen ganger bare en mulighet til å bortkommen og aldri være fanget. Enkel ønske om å ha sex med en ny partner kan noen ganger være for mye å motstå.


Noen ektefeller føler ikke at deres emosjonelle behov blir oppfylt ved deres forhold med sin partner. Kanskje føler de ikke godkjente og verdsatt. Andre kan føle ignorert. Vennskapet deres ekteskap en gang gitt kan ha waned. I slike tilfeller kan en gift person har en hva er ofte referert til som en emosjonell affære.


En emosjonell affære kan eller kan ikke inneholde sex, men sex er ikke hovedgrunnen til saken. En person kan søke companionship og emosjonelle intimitet deres ekteskap mangler utenfor forholdet. Disse saker kan starte som casual vennskap og utvikle seg til mye mer. Du kan begynne å søke råd med noen som ikke er din ektefelle; gå til dem for råd, snakke med dem om problemer med din partner og ellers forråde følelsesmessige grenser som skal definere ekteskap. Disse saker kan være spesielt farlig.


Noen ganger begynner ektefeller i en sviktende ekteskap å se utenfor forholdet som en måte å avslutte den. En partner kan være ute etter en grunn til skilsmisse, eller kan være klar til å gå på, til tross for det faktum at deres ekteskap ikke er ennå avsluttet. Dette kan være en måte å få en motvillig ektefelle enig til skilsmisse.


Til tross for det faktum at de fleste tror at å ha en affære er det verste en person kan gjøre, finnes det mange grunner til at så mange ektefeller fortsatt jukse. Forventningene på en moderne ekteskap er svært høy, kanskje hvis vi lærte å justere våre antakelser, ville vi ha færre saker og være mindre fordømmende av dem som etter for presset.

No comments:

Post a Comment