Friday, December 9, 2011

Informasjon om hvorfor folk lyver

Når spørsmålet er stilt hvorfor folk lyver, sjelden gjør personen som spør innse hvor komplisert det spørsmålet er. Den andre dagen min 12 år gamle vil du vite hvorfor folk, og selv om jeg har nesten tretti års erfaring i rettsmedisinske psykologi, arbeidet jeg veldig mye for å svare hans forespørsel. Sannheten er, som jeg fortalte min nevø, at det er ingen enkel grunn hvorfor folk lyve, det er virkelig ikke en klar definisjon av hva en løgn og fortellinger. Er en utelatelsen løgn? Kanskje, kanskje ikke, men hvis det er, er det absolutt ikke på samme måte som en ærlig setning mot faktum er en løgn.


Betaler noen et supplement når vi ikke virkelig trenger det løgn? Før vi kan virkelig svar på spørsmålet om hvorfor folk lyver, alle disse problemene er først som er adressert i rekkefølge for oss å få en bedre forståelse.


Noen mennesker er seriell løgnere og agenter kan ikke hjelpe av en i stand til å for disse personene, og det er patologisk løgnere. Det er vanligvis en cry for oppmerksomhet. De er så besatt av å bli sett på som interessant, uvanlig eller kanskje annerledes enn de er, de vil si eller gjøre noe som kan være fokus på dem. Noen av toppmøtet er så utrolig at de selv innser at ingen vil tro dem, hvis de gjør den allikevel.


Men dette er kanskje en forenkling av hvorfor folk lyver, så jeg tror vi har grave litt dypere. I mange respekterer du å finne ut hvorfor folk er en øvelse i felles oppfatning. Tenke på det, en person ligger vanligvis å imponere andre eller å komme ut av en dårlig situasjon. Kanskje vil de komme unna med ikke å ha gjort sine lekser, eller å ha blitt sent for arbeid. Slags liker den klassiske "hunden spiste min lekser." Mange ganger folk lyver fordi de ønsker å imponere andre og så de utbrodere sine ferdigheter. Det er vanskelig å si i de fleste situasjoner hvorfor folk lyve, det er den vanskelige delen, den enklere delen er å fortelle når de lyver.


Kroppsspråk er en av de beste signaler spot en løgner. Uavhengig av hvorfor folk lyver, gi de vanligvis seg unna når du vet hva telltale tegn til å se etter. De fidget nødvendigvis ikke mye, men ofte vil de få stivere enn normalt. Kontrasten denne, kan de bruke overdrevet bevegelser eller snakke med annet språk enn de vanligvis gjør. En mangel på øyekontakt er også en ganske klart signal. Hovedpoenget er at det er mange forklaringer og grunner for hvorfor folk lyver, men med en liten utdanning og blir ganske enkelt å oppdage når folk ligger.

No comments:

Post a Comment