Thursday, December 1, 2011

Juks forsikringsselskapene: Don�t engang tenke på det!

Kjenner du noen som har vært involvert i en bilulykke og plutselig måtte bære en hals klammeparentes everywhere…except når ingen andre er rundt? Kjenner du noen som er blitt skadet på jobben, og mens han ikke kan gjøre det til å fungere, kan fortsatt godta hans beste venn-invitasjon for en helg med ski? Disse menneskene er juks forsikringsselskaper, og juks forsikringsselskaper, også kjent som forsikrings svindel, er ulovlig.


Dessverre, juks forsikringsselskaper er ganske vanlig praksis. Mennesker jukse andres forsikringsselskaper ved suing for skader som ikke skje; derav behovet for halsen klammeparentes. Mennesker jukse sine egne forsikringsselskaper eller forsikringsselskap med sine arbeidsgivere som Arbeiderens kompensasjon, når de tilgodehavende å bli skadet for å fungere, men er faktisk godt nok til å gjøre alt annet.


Mennesker som cheat forsikringsselskaper ikke er bare juks forsikringsselskaper; de er også juks alle andre hvem som eier en forsikringspolise gjennom at inntekten. Du ser, forsikringsselskaper er så lei av, og tømt etter de som lure dem som kostnaden for forsikringspoliser reiser. At betyr mens disse menneskene er opptatt juks forsikringsselskaper, er ærlige mennesker opptatt med å bruker mer penger på forsikring enn de bør du må bruke.


Siden juks forsikringsselskaper har blitt slik ganske vanlig praksis, blir mange forsikringsselskaper cracking ned ved å undersøke "skader" mye mer grundig enn noensinne. Noen forsikringsselskaper leie private etterforskere for å holde overvåking på de de tror kan være bedrager opp sin bedrift. Dette kan være en ganske effektiv måte å kutte ned på forsikrings svindel siden de fleste mennesker ikke forventer et forsikringsselskap for å gå ut av sin måte og gaffel over enda mer penger for å ha dem undersøkt. Derfor folk som faktisk er juks forsikringsselskapene fritt nyte deres ny penger eller gratis paychecks og gjør det mye enklere for forsikringsselskaper til bust dem.

No comments:

Post a Comment